”Therapeut’ is een vrij beroep. Iedereen kan zich in principe therapeut noemen. Om je je als therapeut op kwaliteit te onderscheiden kun je je aansluiten bij een beroepsvereniging. Zij toetsen de therapeut op diverse punten, zoals diploma’s en andere vaardigheden. Als therapeut ga je nog een stapje verder wanneer je in aanmerking wilt komen voor vergoeding via de zorgverzekering. Extra opleidingen zijn nodig en je praktijk moet aan tal van extra voorwaarden voldoen. Een lange adem en heel veel papierwerk verder, mag ik eindelijk aankondigen dat de consulten bij De Aardvrouw vanaf vandaag vergoed gaan worden. (Dit is natuurlijk wel afhankelijk waar en hoe je verzekerd bent.)

Ik neem mijn werk als natuurgeneeskundig therapeut en natuurgeneeskunde in het algemeen heel serieus. Ik geloof dat er heel veel mooie dingen op het gebied van gezondheid en gezonde leefstijl mogelijk zijn. Maar zonder gewaarborgde kwaliteit en professionaliteit kunnen we dit niet voor elkaar krijgen. Complementaire geneeskunde wordt helaas nog al te vaak als kwakzalverij weggezet. Het is de hoogste tijd om uit dit verdomhoekje te komen. Gelukkig is er vanuit de reguliere geneeskunde ook steeds meer interesse en waardering voor de complementaire aanbieders en is er steeds meer ruimte om elkaar aan te vullen wat natuurlijk de patiënten/cliënten ten goede komt.  

Ik ben super trots op De Aardvrouw. Een praktijk voor natuurgeneeskunde die staat voor kwaliteit en deze kwaliteit ook kan waarborgen.