Praktijk voor Leefstijlgeneeskunde

De praktijk van De Aardvrouw is een plek waar je deskundig advies en begeleiding ontvangt op weg naar natuurlijke gezondheid. Kruidengeneeskunde, natuurvoeding, gezonde leefstijl, leven met het ritme van de natuur, en nog zoveel meer komt hier samen. De praktijk van De Aardvrouw is gespecialiseerd in de behandeling van vrouwen. Kim Bell heeft zich als therapeut de afgelopen jaren verdiept in het hormoonstelsel en vrouwengezondheid. In haar behandeltrajecten combineert ze de laatste wetenschappelijke inzichten met oer-oude vrouwenwijsheid. Ze brengt vrouwen weer in contact met hun wijze lijf. Met de zachte kracht van kruiden, voeding en orthomoleculaire suppletie begeleidt ze vrouwen op hun reis naar een gezond en energiek leven.

Leefstijlgeneeskunde

Je vindt bij De Aardvrouw geen zogenaamde Quick fix. Een Quick fix leidt je namelijk niet naar een duurzame oplossing voor jouw klacht. Jouw klacht is ook niet in 1 dag ontstaan, maar is een gevolg vaak van jarenlang genoegen nemen van vage klachten en het negeren van subtiele fluisteringen van jouw lichaam. Totdat het lichaam schreeuwt om hulp. Ik begeleid je op weg naar een leefstijl die bij je past. Ik help je met het vinden van nieuwe, gezonde gewoontes. Ik reik je handvaten die je nodig hebt om jouw doel te bereiken. Ondersteunt met gezonde, passende voeding, kruiden en eventueel suppletie ga jij aan de slag om weer fit, gezond en gelukkig door het leven te gaan.

Kruidengeneeskunde

De moderne fytotherapie en de moderne geneeskunde komen voort uit de volksgeneeskunde. Vergaarde kennis over heilzame kruiden en planten werd van generatie op generatie doorgegeven. De moderne wetenschap onderzoekt en verklaart de werkzaamheid van geneeskrachtige planten.Werkzame planteninhoudstoffen werden in kaart gebracht en oude gebruiken konden worden verklaardIn de praktijk van de Aardvrouw komt deze kennis samen. . Kruidengeneeskunde is de (stevige) basis van de reguliere geneeskunde. Omdat planten niet te patenteren zijn, zijn er geen miljoenen mee te verdienen door de farmaceutische industrie en wordt er in verhouding veel minder wetenschappelijk onderzoek na gedaan. Maar dat betekent niet dat er géén wetenschappelijk onderzoek naar wordt gedaan! In tegendeel! Wie goed zoekt in archieven van universiteiten over de hele wereld komt zelfs zeer goed uitgevoerde onderzoeken (met meta-analyse) tegen. In vakliteratuur worden deze regelmatig gepubliceerd. Tijdens de driejarige opleiding die ik heb gevolgd werden deze onderzoeken besproken en ook na het afstuderen volg ik als natuurgeneeskundig therapeut de nieuwste ontwikkelingen op de voet.

Natuurvoeding

Natuurvoeding is voeding dat met respect voor de natuur wordt geproduceerd. Voeding die zeer rijk rijk is aan vitamine en mineralen en fytonutriënten. Natuurvoeding is puur en zo min mogelijk of liever helemaal niet bewerkt. Vers eten, het liefst uit de regio en passend bij het seizoen.

De basis van een goede gezondheid is gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Het mag duidelijk zijn dat fabrieksvoedsel, kant-en-klaarvoedsel, fastfood, etc voor niemand goed is. Toch zien we dat dit eetpatroon bij een heel groot deel van de wereldbevolking als normaal wordt gezien. Veel ziektes die we nu kennen onder de naam welvaartsziekte vinden hun oorsprong vaak in een ongezonde eet- en leefstijl. Gelukkig komt er nu ook vanuit de reguliere gezondheidszorg steeds meer aandacht voor gezonde voeding en een gezonde leefstijl, vinden er daardoor steeds meer mensen hun weg naar een complementaire hulpverlener voor begeleiding op het gebied van gezonde voeding en worden er onwijs mooie resultaten behaald. Mensen zitten beter in hun vel, voelen zich gezonder en hebben meer energie, hebben minder klachten en soms kunnen medicijnen worden verlaagd of zijn ze zelfs helemaal niet meer nodig. 

2300 jaar geleden zei Hippocrates het al: “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

 

Coaching

Het is niet makkelijk gewoontes te veranderen. Oude patronen die niet meer passen en/of een ongezonde leefstijl hebben vaak een onderliggende oorzaak. Weet dat je het niet alleen hoeft te doen. Jij wilt de regie over je mentale en fysieke gezondheid en ik begeleid je op weg naar de persoon die jij altijd al wilde zijn.

 

Bachbloesem therapie

Ik las laatst de vergelijking van Bachbloesems met een wandelstok en vond deze zo kloppend! Je levenspad bewandelen is niet altijd even makkelijk en soms maakt een wandelstok een bepaalde etappe gewoonweg wat makkelijker. 

Bachbloesem therapie ontleent zijn naam aan de ontdekker dr. Edward Bach (Arts en Homeopaat), geboren in 1886. Hij kwam tot het inzicht dat de echte oorzaak van ziekte niet zozeer moest worden gezocht in de vele uitingen van fysieke symptomen, maar eerder in de negatieve psychische gesteldheden waaraan de mens kan lijden.

De geheel natuurlijke Original Bach Flowers helpen onze gemoedsstemmingen bij bepaalde gebeurtenissen beter in evenwicht te brengen en in harmonie te blijven met onszelf. Bachbloesems helpen om weer in je eigen kracht te gaan staan. Angsten, twijfels en onzekerheden te overwinnen. Indien gewenst stel ik een Bachbloesem remedie voor je samen om je traject te ondersteunen. 

Het gebruik van Bach-druppels geeft geen schadelijke of ongewenste bijwerkingen, zijn niet gewoontevormend of verslavend en kunnen naast andere therapievormen gebruikt worden.

 

 

Je bent meer dan welkom

Je wilt serieus aan de slag met je gezondheid. Dan ben je bij De Aardvrouw aan het goede adres. Tijdens je eerste afspraak nemen we ruim de tijd om je situatie te bespreken. Mijn werkwijze is holistisch. Dat wil zeggen dat ik naar jou als compleet mens kijk en niet alleen naar je klacht. Onder het kopje werkwijze lees je hier meer over.