FYTOTHERAPIE

De moderne fytotherapie en de moderne geneeskunde komen voort uit de volksgeneeskunde. Vergaarde kennis over heilzame kruiden en planten werd van generatie op generatie doorgegeven. De moderne wetenschap onderzoekt en verklaart de werkzaamheid van geneeskrachtige planten. In de praktijk van de Aardvrouw komt deze kennis samen. 

De natuur heeft overal een oplossing voor

Nou, bijna overal voor…Het is wonderbaarlijk hoeveel geneeskrachtige planten er bestaan op onze prachtige planeet. Moeder Aarde heeft werkelijk overal aan gedacht. De vraag naar natuurlijke geneesmiddelen is de laatste jaren enorm gegroeid en dat is niet zo verwonderlijk. Wij, onze prachtige lijven, zijn natuur. Onze lichamen snappen helemaal niets van synthetische geneesmiddelen en hebben grote moeite om ze te verwerken met alle gevolgen van dien. De kennis over deze planten en kruiden die eeuwenlang is doorgegeven is de laatste jaren enorm verfijnd. We hoeven niet meer het bos in om onze pijnstiller te halen (het kan nog steeds hoor ;)) en we hoeven niet meer op de gok een kruidenmengsel in te nemen. Dankzij de wetenschap zijn er nu gestandaardiseerde fytotherapeutische middelen van zeer hoge kwaliteit te verkrijgen. Let wel op! Kruidengeneesmiddelen vallen absoluut niet onder de noemer ‘Baat het niet, dan schaadt het niet’! Kruiden hebben vaak een sterke werking. 

Deskundig advies

Als natuurgeneeskundige therapeut heb ik veel ervaring met het voorschrijven en het gebruik van kruidengeneesmiddelen. Kruidenpreparaten, ookwel fytotherapeutica genoemd, laat ik bereiden door  De Natuurapotheek. De Natuurapotheek is een zeer betrouwbare partner op het gebied van fytotherapeutica. Zo zijn mijn cliënten verzekerd van een hoogwaardig en veilig kruidenpreparaat.