.En dat je na een hele lange en spannende dag ( 7 juni 2019) je handtekening mag zetten onder de proeve van bekwaamheid omdat je bent geslaagd voor de herboristenopleiding! Heel veel dagen, weken, maanden aan voorbereiding gingen vooraf aan dit examen. Het examen bestaat uit verschillende onderdelen. We beginnen de dag met een praktijk opdracht. Alle examenkandidaten krijgen twee opdrachten. Mijn opdrachten waren het maken van een tinctuur van de Ginkgo biloba en het schrijven van een artikel over mijn tips bij het omgaan met de invasie van de Japanse duizendknoop. Wanneer dit voldoende is ga je door naar de andere onderdelen. Je verdedigt je eindwerkstuk, je educatieve project en je protocollen. Je presenteert je gemaakte kruidenproducten, je neemt een anamnese af en geeft een compleet advies aan de client. En als laatste wordt je plantenkennis uitvoerig getoetst. Nee, dat diploma krijg je niet cadeau! Wat een ongelofelijk avontuur was dat!

3 jaar zijn voorbij gevlogen. Ik kan zeggen dat ik niet dezelfde vrouw ben als 3 jaar geleden. Ik voel me zoveel rijker. Prachtige mensen ontmoet die stuk voor stuk een plekje in mijn hart hebben verovert. En die kruidenkennis… man man man Ik heb er gewoon geen woorden voor. Ik ben gewoon super trots op mezelf! 

De penning

Ik heb ‘m! De felbegeerde penning, die je krijgt na het behalend van het diploma. Met de godin Demeter en de Hoorn des overvloeds van waaruit ik mijn kennis wil gaan delen. Ik zie voor me hoe heel vroeger via de penning je werd ingewijd in de kruidenleer door het gilde na het volbrengen van de proeve van bekwaamheid. Misschien is de kruidengeneeskunde wel een van de oudste beroepen ter wereld… *mijmert verder… en hoe geweldig dat deze opleiding nog steeds bestaat en dat er jaarlijks nog steeds mensen de proeve van bekwaamheid afleggen en dat het vak niet verloren gaat én dat ik nu bij ‘de club’ hoor

 

Penning herboristenopleiding De Sprenk