Kruidenthee

Bestel hier je favoriete kruidenthee van De Aardvrouw. De kruiden waarmee De Aardvrouw haar theeën samenstelt zijn zo veel mogelijk biologisch geteeld. De theeën worden zorgvuldig samengesteld waar er wordt gelet op de geneeskrachtige werking en de smaak.

Voor de zwangere vrouw heb ik speciale kruidenmengsels samengesteld. 

NIEUW! STEL JE EIGEN KRUIDENTHEE SAMEN!

Nieuw in de webshop is de mogelijkheid om je eigen kruidenthee samen te stellen. Scroll snel naar beneden voor meer informatie.

 

MaanThee

Vrouwen leven in een uniek ritme, vaak synchroon met het ritme van de Maan. MaanThee is ontwikkeld vanuit de kennis en wijsheid van MoonFood. Moonfood is een 13 weekse online training met waardevole kennis over de vrouwelijke cyclus. MoonFood brengt je Kennis over lijf, over cyclus, kruiden, voeding en natuurlijk over de Maan. De Maan in jezelf. Haar acht fasen zijn samen de spiegel van jouw eigen Ritme.

Voor iedere fase van dit magische ritme, heb ik een kruidenthee ontwikkeld. Zo drink je dus 8 verschillende kruidentheeën door de Maan(d) heen en bekrachtig én ondersteun je iedere fase van jouw unieke ritme. Maan(d) in Maan(d) uit.

 

Tips voor het zetten van het perfecte kopje thee

Een heerlijke kruidenthee zet je bij voorkeur met gekookt water dat is afgekoeld naar 80 tot 90 graden. Voor 1 kopje thee heb je een volle theelepel kruiden nodig. voor een pot kruidenthee heb je een flinke eetlepel kruiden nodig. Een theezeefje is handig! Je vindt een fijn zeefje in de webshop.

Kruidenthee is gezond en lekker om te drinken. Wissel wel regelmatig af. Waarom? Omdat alle kruiden een bepaalde werking hebben op het lichaam en om een overstimulering te voorkomen is het belangrijk regelmatig te wisselen. Voorbeeld: Kamille is een heerlijk kruid dat veel mensen drinken ter ontspanning. Wanneer je echter langdurig kamillethee drinkt verandert de werking van ontspannend naar stimulerend en lukt het je niet in slaap te komen.  

Veel kruiden bevatten zogenaamde looistoffen die de opneembaarheid van voeding, supplementen en medicijnen kunnen beïnvloeden. Zorg dat er ongeveer 1,5 uur tussen je kopje kruidenthee en je maaltijd/suppletie/medicijnen zit.

Kruiden kunnen een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen. Heb je hierover een vraag? Mail De Aardvrouw dan gerust.