Kruidenthee

Bestel hier je favoriete kruidenthee van De Aardvrouw. De kruiden waarmee De Aardvrouw haar theeën samenstelt zijn zo veel mogelijk biologisch geteeld door Het Blauwe Huis. De theeën worden zorgvuldig samengesteld waar er wordt gelet op de geneeskrachtige werking en de smaak. Thee geschikt voor de zwangere vrouw vind je onder het kopje ‘Woman Only’

MaanThee

Iedere MAAN stelt De Aardvrouw een nieuwe thee samen helemaal afgestemd op de energie van de VOLLE MAAN van dat moment. De thee wordt gemixt in beperkte oplage.

Tips voor het zetten van het perfecte kopje thee

Een heerlijke kruidenthee zet je bij voorkeur met gekookt water dat is afgekoeld naar 80 tot 90 graden. Voor 1 kopje thee heb je een volle theelepel kruiden nodig. voor een pot kruidenthee heb je 2 eetlepels kruiden nodig. Een theezeefje is handig! Je vindt een fijn zeefje in de webshop.

Wist je dat De Aardvrouw ook een kruidenthee mix op maat kan maken? Stuur gerust een mail met jouw wens.

Kruidenthee is gezond en lekker om te drinken. Wissel wel regelmatig af. Waarom? Omdat alle kruiden een bepaalde werking hebben op het lichaam en om een overstimulering te voorkomen is het belangrijk regelmatig te wisselen. Voorbeeld: Kamille is een heerlijk kruid dat veel mensen drinken ter ontspanning. Wanneer je echter langdurig kamillethee drinkt verandert de werking van ontspannend naar stimulerend en lukt het je niet in slaap te komen.  

Veel kruiden bevatten zogenaamde looistoffen die de opneembaarheid van voeding, supplementen en medicijnen kunnen beïnvloeden. Zorg dat er ongeveer 1,5 uur tussen je kopje kruidenthee en je maaltijd/suppletie/medicijnen zit.

Kruiden kunnen een wisselwerking hebben met bepaalde medicijnen. Heb je hierover een vraag? Mail De Aardvrouw dan gerust.