ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE

Zowel in mijn behandelplan als in de orthomoleculaire geneeskunde staat natuurvoeding centraal. Klachten behandel ik dus niet met medicatie maar door middel van stoffen die het lichaam zo goed mogelijk dienen en geen schade aanrichten. Ziekte komt vaak voort uit een disbalans. Orthomoleculaire therapie is er gericht om met natuurvoeding en/of suppletie gewerkt naar het herstellen van de balans.

Laat voeding uw medicijn zijn 

Natuurvoeding is voeding dat met respect voor de natuur wordt geproduceerd. Voeding die zeer rijk rijk is aan vitamine en mineralen en fytonutriënten. Natuurvoeding is puur en zo min mogelijk of liever helemaal niet bewerkt. Vers eten, het liefst uit de regio en passend bij het seizoen.

De basis van een goede gezondheid is gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Het mag duidelijk zijn dat fabrieksvoedsel, kant-en-klaarvoedsel, fastfood, etc voor niemand goed is. Toch zien we dat dit eetpatroon bij een heel groot deel van de wereldbevolking als normaal wordt gezien. Veel ziektes die we nu kennen onder de naam welvaartsziekte vinden hun oorsprong vaak in een ongezonde eet- en leefstijl. Gelukkig komt er nu ook vanuit de reguliere gezondheidszorg steeds meer aandacht voor gezonde voeding en een gezonde leefstijl, vinden er daardoor steeds meer mensen hun weg naar een complementaire hulpverlener voor begeleiding op het gebied van gezonde voeding en worden er onwijs mooie resultaten behaald. Mensen zitten beter in hun vel, voelen zich gezonder en hebben meer energie, hebben minder klachten en soms kunnen medicijnen worden verlaagd of zijn ze zelfs helemaal niet meer nodig. 

2300 jaar geleden zei Hippocrates het al: “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.