Het voorjaar is (in mijn ogen) de meest natuurlijke tijd van het jaar om te detoxen. Toen wij mensen nog afhankelijk waren van wat het land ons te eten gaf was er in het prille voorjaar eigenlijk niets meer te eten. De wintervoorraad was op en buiten groeide er nauwelijks tot niets. Een soort van verplicht vasten dus… Ik voel in mijn hele systeem zo vanaf half januari een soort onbedwingbare behoefte om schoon te maken. Niet zo zeer mijn huis (al was dat wel zo praktisch geweest haha), maar vooral mijn lijf wil schoon en fris!

Wat gebeurt er met je lijf wanneer je gaat vasten en detoxen?

Wanneer je tijdelijk minder eet maakt je lichaam gebruik van je lichaamsvet als brandstof en laat je spiermassa met rust. In ons vet zitten afvalstoffen opgeslagen. Deze komen vrij en bij een goede detox verlaten zij zo snel mogelijk je lichaam. Tijdens het vasten krijgt ook je alvleesklier even een welverdiende pauze. Je piekt minder in je insuline behoefte. Bij veel mensen ligt insulineresistentie op de loer en is detoxen (en vasten) echt een aanrader. Detoxen is niet voor watjes en doe je niet tussen neus en lippen door. Afvalstoffen komen vrij, daar krijg je de eerste dagen hoe dan ook last van. Naast afvalstoffen kunnen ook onverwerkte emoties loskomen. Ben tijdens de detox extra lief voor jezelf. Plan je agenda minder vol en neem extra tijd om te rusten. Je lijf is je straks erg dankbaar.

Jouw lijf vraagt om een persoonlijk detox plan

Wanneer je op internet gaat zoeken naar detoxkuren kom je terecht in een wirwar van verschillende aanbiedingen en opties. De ene aanbieder zweert bij een sap-vasten kuur terwijl de ander beweert dat je met een enkel supplement klaar bent. Ik heb hier zo mijn bedenkingen bij. Ieder mens en ieder lijf is anders en vertelt zo zijn of haar eigen verhaal. Naar aanleiding van een uitgebreide anamnese ontstaat jouw eigen wijze detoxprogramma. Een persoonlijk programma dus! 

Februari en maart zijn DETOXMAANDEN

Maak jij een afspraak voor jouw eigen wijze detox, dan betaal je in de maanden februari en maart geen €69,- maar slechts €49,- Hiervoor krijg jij:

  • Anamnese van 1 uur in de praktijk of via Zoom
  • Persoonlijk detox plan (stap voor stap handleiding plus recepten)

En wanneer het passend is voor jouw lijf en situatie:

  • Detox thee
  • Mariadistel tinctuur
  • Bitterzout
  • Magnesium badvlokken

Eventuele extra ondersteunende middelen (denk aan een klysmazak, kant-en-klare sappen of extra supplementen zijn niet inbegrepen bij deze prijs.

Meer informatie

Meer info vind je op mijn website onder het kopje praktijk –> detox

Vragen via mail zijn ook altijd welkom. 

Ik hoop je te ontmoeten

Lieve groet,

Kim