Verzorgende Oliën

Super trots dat ik de verzorgende oliën van Het Blauwe Huis aan mijn assortiment mag toevoegen. Het Blauwe Huis teelt en levert keukenkruiden, specerijen, theekruiden en verzorgende kruidenoliën. Onze eigen teelt vormt de bodem onder ons bedrijf, letterlijk en figuurlijk. Door zelf te telen investeren we al sinds de oprichting in de jaren zeventig in plantenkennis en -kwaliteit. De eigen teelt van het Blauwe Huis draagt het keurmerk van Demeter (biodynamisch). Alle producten zijn Skal gecertificeerd. De kruiden die De aardvrouw verwerkt in haar kruidenthee komen ook van Het Blauwe Huis. 

Het Blauwe Huis maakt en levert diverse verzorgende oliën. De verzorgende oliën zijn een maceraat, gebaseerd op koudgeperste olijfolie en bloemen of plantendelen. Sommige bloemen of plantdelen gebruiken we gedroogd, andere juist vers.
De bloemen of plantdelen worden, soms in verschillende cycli, getrokken in de olie, die daarna meerdere keren wordt gezeefd. Enkele producten staan gedurende langere tijd buiten in het zonlicht om te trekken, andere producten maken we door middel van een warmtekast. Door deze werkmethode en de lange tijd van inwerken en trekken ontstaan maceraten van een hoogwaardige kwaliteit en een grote verzorgende waarde. De verzorgende oliën zijn voor uitwendig gebruik.