natuurlijke huidverzorging

“Smeer niets op je huid wat je niet kunt eten.”

Veel mensen staan er niet bij stil wat ze allemaal op hun huid smeren. Ik geloof dat het overgrote deel van alle smeersels boordevol toxische stoffen zit die, vooral ons hormonale systeem, overbelasten. Onze huid is ons grootste orgaan en absorbeerd als een spons. Alle narigheid in smeersels zoals zeep, make-up en deodorant moet ons lichaam verwerken, neutraliseren en afvoeren. Bovendien doen de meeste smeersels helemaal niets voor je huid. Een onnodige belasting en verstoring, want het kan zeker anders. Maandelijks kun je in het Kruidenatelier veel van je favoriete huidverzorgingsproducten zelf maken. Andere favoriete producten bestel je eenvoudig hier!

 

De Aardvrouw KruidenZeep

Zeep zit vaak boordevol hormoonverstorende stoffen en andere narigheid die je huid geïrriteerd achter laat. Bovendien onnodig in plastic verpakt wat schadelijk is voor Moeder Aarde. Ik heb geloof ik alle merken bars en vaste zepen geprobeerd die er op de markt zijn, maar vond geen zeep die echt iets goeds deed voor mijn gevoelige huid tót ik de zeep van B-Natural probeerde. Eigenwijs als ik ben, had ik zeep met bepaalde ingrediënten in mijn hoofd en die heeft Brigitte (de zeep-kunstenares van B-Naturel) nu speciaal voor De Aardvrouw gemaakt! De enige echte Aardvrouw KruidenZeep is vanaf nu te koop! *Scroll naar beneden om bij deze fijne zeep te komen…

 

Verzorgende olie van het Blauwe Huis

Super trots dat ik de verzorgende oliën van Het Blauwe Huis aan mijn assortiment mag toevoegen. Het Blauwe Huis teelt en levert keukenkruiden, specerijen, theekruiden en verzorgende kruidenoliën. Onze eigen teelt vormt de bodem onder ons bedrijf, letterlijk en figuurlijk. Door zelf te telen investeren we al sinds de oprichting in de jaren zeventig in plantenkennis en -kwaliteit. De eigen teelt van het Blauwe Huis draagt het keurmerk van Demeter (biodynamisch). Alle producten zijn Skal gecertificeerd. De kruiden die De aardvrouw verwerkt in haar kruidenthee komen ook van Het Blauwe Huis. 

Het Blauwe Huis maakt en levert diverse verzorgende oliën. De verzorgende oliën zijn een maceraat, gebaseerd op koudgeperste olijfolie en bloemen of plantendelen. Sommige bloemen of plantdelen gebruiken we gedroogd, andere juist vers.
De bloemen of plantdelen worden, soms in verschillende cycli, getrokken in de olie, die daarna meerdere keren wordt gezeefd. Enkele producten staan gedurende langere tijd buiten in het zonlicht om te trekken, andere producten maken we door middel van een warmtekast. Door deze werkmethode en de lange tijd van inwerken en trekken ontstaan maceraten van een hoogwaardige kwaliteit en een grote verzorgende waarde. De verzorgende oliën zijn voor uitwendig gebruik.

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.