Voor wie

In mijn praktijk ontvang ik met veel liefde mensen die actief aan de slag willen met hun gezondheid en op zoek zijn naar een natuurlijke aanpak. De praktijk is een veilige plek waar er echt tijd wordt genomen om te luisteren en  waar klachten serieus worden genomen. Mijn werkwijze is holistisch. Dat wil zeggen dat ik naar jou als compleet mens kijk en niet alleen naar je klacht. Ik combineer mijn kruidenkennis en kennis over natuurvoeding met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Indien nodig wordt er aanvullend diagnostiek onderzoek aangevraagd zoals darmflora/microbioomonderzoek of ander laboratoriumonderzoek zoals een vetzuren analyse. Ik begeleid je graag op weg naar gezonder in je vel.

Preventieve gezondheid

Je hoeft niet persee ‘ziek’ te zijn om aan de slag te gaan met je gezondheid. Preventief aan je gezondheid werken is in tijden van Corona heel waardevol gebleken. Maar hoe doe je dat? Hoe geef jij jouw lichaam de beste zorg? Welke voeding past het beste bij mijn lichaam? Hoe kan ik mijn immuunsysteem sterk houden? Heb ik wellicht supplementen nodig en zo ja welke? We hoeven niet te wachten tot het ‘te laat’ is om aan de slag te gaan met onze gezondheid. Voorkomen is beter dan genezen…

Hormonen in balans

Hormonen zijn ingewikkeld en zo gedragen ze zich bij veel mensen ook. Toch ben je niet overgeleverd aan de grillen van je hormonen en kun je leren hoe je je belangrijkste instrument kunt inzetten voor een gezonder en vitaler leven. Wanneer je hormonen in harmonie voor je werken voel je je energiek, vrolijk, ben je gezellig gezelschap, heb je zin om te vrijen, zit je lekker in je vel, heb je geen overgewicht, slaap je goed, heb je een stralende huid, heb je een goed geheugen en dito concentratie en heb je geen behoefte aan tussendoortjes. Veel hormonale klachten zoals stemmingswisselingen, opvliegers, eetbuien, acné, menstruatieklachten, etc, etc worden door heel veel mensen als normaal gezien en door heel veel vrouwen met veel verdriet geaccepteerd. Maar deze klachten zijn niet normaal, maar een teken dat je hormonen uit balans zijn en er is zeker iets aan te doen! Als natuurgeneeskundig hormoontherapeut (i.o.) help ik je graag.

Het roer om

Je zit niet lekker in je vel, eigenlijk loop je al een hele tijd met een onbestemd gevoel. Je weet dat je leefstijl niet de gezondste is, maar je weet niet goed waar je moet beginnen. De goede adviezen vliegen je om de oren. De 1 zweert bij een glas water met cirtroensap iedere ochtend, de ander heeft helemaal haar draai gevonden met het intermitted fasten en je buurvrouw is 10 kilo afgevallen toe ze begon met het KETO dieet. Je wil het allemaal wel proberen, maar bij jou werkt het niet zoals je had gehoopt. Je bloeddruk is eigenlijk te hoog, je cholesterol is aan de hoge kant en je suiker was bij de laatste check ook niet best. 

Je wilt je weer fitter voelen, je wilt serieus aan de slag met je gezondheid, maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen en het is gewoon ook super lastig om dat in je eentje te doen. Je hoeft het niet alleen te doen. Binnen het traject bij De Aardvrouw kun je rekenen op persoonlijke begeleiding. Ik ben je stok achter de deur.

Bij De Aardvrouw vind je geen standaard aanpak. Ieder mens, ieder lijf verteld zijn of haar unieke verhaal. Dus geen advies is hetzelfde. Geen standaard dieet of behandeling, maar een individuele en unieke aanpak. Een combinatie van voeding- en leefstijladvies aangevuld met kruiden- en/of orthomoleculaire supplementen.

Je voelt een JA wanneer je:

  • Je weer energiek wilt voelen
  • Je weer vrolijk en fit door het leven wilt gaan
  • Helemaal klaar bent met hormonale ongemakken
  • Gelooft dat gezonde voeding positief zal bijdrage aan je gezondheid
  • Handvaten en praktische adviezen nodig hebt om je leefstijl te veranderen
  • Actief aan je gezondheid wilt werken
  • Open staat voor een natuurlijke aanpak
  • De samenwerking blijft zoeken met je (eventueel) behandeld arts

Cliënten van De Aardvrouw zijn verzekerd van deskundige begeleiding. Samen gaan we onderzoeken waar de oorzaak ligt van je klachten. Ik deel mijn kennis en bied zorgvuldig advies en begeleiding. Kijk bij tarieven & werkwijze voor meer informatie over mijn aanpak.