werkwijze 

Ik geloof niet in een Quick fix. Jouw klacht is ook niet in een uurtje ontstaan, maar is vaak een proces van jaren sluimeren. De leefstijl die jarenlang prima bij je leek te passen voelt nu niet meer fijn. Je wilt je weer fitter voelen, je wilt serieus aan de slag met je gezondheid, maar je weet niet zo goed waar je moet beginnen en het is gewoon ook super lastig om dat in je eentje te doen. Het is waarschijnlijk niet voor niets dat je op mijn website aan het kijken bent…Ik help je graag.

Je hoeft het niet alleen te doen

Ik bied binnen mijn praktijk trajecten aan. De reden dat ik hiervoor heb gekozen is simpel; ik wil mijn cliënten zo goed mogelijk begeleiden op weg om hun gezondheidsdoelen te halen en ik heb gemerkt dat dat het beste gaat met intensieve begeleiding. Afspraken staan vooruit gepland in je agenda en er is iemand die je altijd kunt vragen om raad. Je hebt een stok achter de deur. Je hoeft het niet alleen te doen.

Het blijft uiteraard mogelijk om losse consulten in te plannen. Ook is het mogelijk om de vetzuren analyse afzonderlijk te laten testen. 

Hoe ziet een traject bij de Aardvrouw eruit?

Eerste afspraak. De thee staat voor je klaar in de praktijk in het mooie Gewande. Tijdens een eerste afspraak, waar we ruim 90 minuten de tijd voor nemen,  neem ik een uitgebreide anamnese af om jouw klachten en jouw verhaal goed in beeld te brengen. Voorafgaand aan onze eerste afspraak heb je een vragenlijst ingevuld, de inzichten die ik uit je antwoorden heb kunnen halen zullen we bespreken.. Samen kijken we verder naar welke route het beste bij je past. We kijken uitgebreid naar je leefstijl en voeding en bespreken je gezondheidsdoelen. Tijdens deze eerste afspraak neem ik een vetzuren test bij je af. Dit is een eenvoudige bloedtest die de vetzuren in je bloed analyseert. Een disbalans in je vetzuren kan al voor veel problemen zorgen, belangrijk om te weten dus. Je gaat naar huis met een aantal eerste adviezen waar je thuis gelijk mee aan de slag kunt. In de dagen na onze eerste afspraak ontvang je via mail een persoonlijk plan van aanpak. Vaak zijn dit voeding- en leefstijladviezexn. Wanneer we hebben gesproken over supplementen of fytotherapeutische middelen zul je ze in de dagen na de eerste afspraak thuis ontvangen.

Tweede afspraak. Ongeveer drie weken na onze eerste afspraak spreek ik je opnieuw. Dit kan live in de praktijk, maar dit kan ook via Zoom. Hoe zijn de eerste 3 weken gegaan? Waar ben je tegenaan gelopen? Wat ging er goed? En hoe voel je je? Ik heb de uitslag van de vetzuren analyse binnen en de resultaten zullen we bespreken. Ook heb ik naar aanleiding van onze eerste afspraak een plan voor je geschreven wat we uitgebreid zullen bespreken. De adviezen die je krijgt zullen zo praktisch mogelijk zijn dus een ingewikkelde recepten en geen onhaalbare schema’s. Indien nodig schaven we je plan een beetje bij. 

We houden contact. Ik vind het belangrijk dat mijn cliënten kunnen rekenen op mijn steun tijdens hun proces. We spreken minimaal om de 4 weken af met elkaar. Dit kan telefonisch, via Zoom of in de praktijk. Telkens kijken we hoe het gaat. Ben je op weg om je doelen te behalen? Waar loop je tegenaan? Cliënten kunnen via What’s app ten alle tijden hun vragen stellen.  

4 Maanden na onze eerste afspraak is het tijd om te kijken hoe het gaat. Als therapeut kijk ik altijd enorm uit naar deze afspraak. Weet je waarom? Omdat mijn cliënten vaak stralend binnen lopen. Het gaat goed met ze, ze voelen zich energieker, zitten lekker in hun vel, zijn trots op wat ze hebben bereikt. Het was niet altijd even makkelijk, zeker in het begin toen de klachten zelfs even erger leken te worden (En ja, dat is heel normaal!), maar het was het allemaal waard. Wanneer de uitslag van je vetzuren analyse niet goed was en je destijds gestart bent met de aanbevolen supplementen, nemen we vandaag opnieuw de vetzuren test bij je af ter controle (niet inbegrepen in het traject tarief). De uitslag volgt dan na twee weken weer. En geloof me dat zal een mooie bevestiging zijn, na al je harde werken. We sluiten je traject af met wat laatste adviezen. Natuurlijk is het altijd mogelijk om het traject te verlengen. 

Dus nog even alles op een rijtje:

 • Uitgebreide anamnese tijdens een eerste consult, 1,5 uur
 • Gedurende het hele traject minimaal om de 4 weken een consult live, via zoom of telefonisch, 1 uur
 • 1x Vetzuren analyse test t.w.v. €117,-
 • Persoonlijk voedingsplan
 • Persoonlijk orthomoleculair en/of fytotherapeutisch advies
 • BachBloesem indien passend en gewenst is altijd inbegrepen
 • Altijd de mogelijkheid om vragen te stellen via What’s App tijdens je traject

Wat is jouw investering? 

De prijs voor dit 4 maanden durend traject is €249,- Verder vraagt dit traject doorzettingsvermogen en zin om aan de slag te gaan. Niet inbegrepen zijn orthomoleculaire supplementen, kruidengeneesmiddelen, aanvullende diagnostiek.

Je weet dat je er klaar voor bent als jij:

 • Je weer energiek wilt voelen
 • Je weer vrolijk en fit door het leven wilt gaan
 • Helemaal klaar bent met hormonale ongemakken
 • Gelooft dat gezonde voeding positief zal bijdrage aan je gezondheid
 • Handvaten en praktische adviezen nodig hebt om je leefstijl te veranderen

 

Een holistische aanpak

In mijn praktijk ontvang ik met veel liefde mensen die actief aan de slag willen met hun gezondheid en op zoek zijn naar een natuurlijke aanpak. De praktijk is een veilige plek waar er echt tijd wordt genomen om te luisteren en  waar klachten serieus worden genomen. Mijn werkwijze is holistisch. Dat wil zeggen dat ik naar jou als compleet mens kijk en niet alleen naar je klacht. Ik combineer mijn kruidenkennis en kennis over natuurvoeding met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Indien nodig wordt er aanvullend diagnostiek onderzoek aangevraagd zoals darmflora/microbioomonderzoek of ander laboratoriumonderzoek zoals een vetzuren analyse

Preventieve gezondheid

Je hoeft niet persee ‘ziek’ te zijn om aan de slag te gaan met je gezondheid. Preventief aan je gezondheid werken is in tijden van Corona heel waardevol gebleken. Maar hoe doe je dat? Hoe geef jij jouw lichaam de beste zorg? Welke voeding past het beste bij mijn lichaam? Hoe kan ik mijn immuunsysteem sterk houden? Heb ik wellicht supplementen nodig en zo ja welke? We hoeven niet te wachten tot het ‘te laat’ is om aan de slag te gaan met onze gezondheid. Voorkomen is beter dan genezen…

Fytotherapeutica & supplementen

Binnen mijn praktijk ben ik niet gebonden aan een merk. Toch heb ik een voorkeur voor bepaalde merken simpelweg door de fijne resultaten en de kwaliteit van de producten. Kruidenpreparaten, ookwel fytotherapeutica genoemd, laat ik bereiden door  De Natuurapotheek. De Natuurapotheek is een zeer betrouwbare partner op het gebied van fytotherapeutica. Zo zijn mijn cliënten verzekerd van een hoogwaardig en veilig kruidenpreparaat.