Over mij

Al zolang ik me kan herinneren ben ik iemand die het liefst in de natuur is. Familie en vrienden zouden me omschrijven als een creatief, nieuwsgierig en eigenwijze vrouw die altijd haar eigen weg gaat. Ik laat me in mijn leven leiden door mijn intuïtie en tomeloze nieuwsgierigheid. Deze weg heeft mij geleidt naar de geneeskracht van kruiden, planten en voeding en naar leven met het ritme van de natuur.

Op zoek naar alternatieven

(Preventieve) gezondheid, natuurlijke voeding en verantwoord omgaan met ons lichaam én onze aarde zijn al bijna mijn hele leven belangrijke punten geweest. Met de geboorte van mijn kinderen en daarmee de geboorte van de moeder in mij ging ik actief op zoek naar alternatieve, natuurlijke middelen die verlichting geven bij kleine ongemakken en middelen die onze gezondheid en ons immuunsysteem op een natuurlijke manier zouden ondersteunen.  Maar het smaakte naar meer en ik volgde mijn enthousiasme. Na het verslinden van kruidenboeken en het volgen van diverse cursussen ben ik in 2016 begonnen met de 3 jarige HBO opleiding kruidengeneeskunde/herborist aan Kruidencentrum De Sprenk (afgestuurd in 2019), gevolgd door de opleiding HBO Medische basisvakken, HBO natuurvoedingsadviseur, detox specialist en HBO hormoontherapeut (2021)

de aardvrouw

De praktijk van De Aardvrouw is een plek waar je deskundig advies en begeleiding ontvangt op weg naar natuurlijke gezondheid. Kruidengeneeskunde, natuurvoeding, gezonde leefstijl, leven met het ritme van de natuur, en nog zoveel meer komt hier samen. De praktijk van De Aardvrouw is gespecialiseerd in de behandeling van vrouwen. Ik heb me als therapeut de afgelopen jaren verdiept in het hormoonstelsel en vrouwengezondheid. In haar behandeltrajecten combineert ze de laatste wetenschappelijke inzichten met oer-oude vrouwenwijsheid. Ik breng vrouwen weer in contact met hun wijze lijf. Met de zachte kracht van kruiden, voeding en eventuele orthomoleculaire suppletie begeleidt ze vrouwen op hun reis naar een gezond en energiek leven. Door een holistische kijk wordt niet alleen gekeken naar het fysieke welzijn, maar neem ik ook het emotionele welzijn, het spirituele welzijn en de ziel mee in het persoonlijke plan wat ze zorgvuldig schrijft voor haar cliënten.

Als therapeut is het niet aan mij om een diagnose te stellen, ik ben immers geen arts. Diagnostische onderzoeken zoals bloed- en urineonderzoek worden dan ook niet via de praktijk aangevraagd. Wanneer het mij als therapeut zinvol lijkt om verder onderzoek te doen schrijf ik een aanbeveling voor onderzoek die je kunt overleggen met je huisarts of behandelend arts. Dit scheelt voor mijn cliënten veel extra kosten.    

 

Priesteres

In 2019 liep ik een 19-Manen-lang spiritueel inwijdingspad . Dit pad bracht me naar ongekende diepte én hoogte in mezelf, verbonden met vrouwenmysteriën van toen én nu. Maar dat bracht het me niet alleen. Dit pad, Het pad van MaanMagie, bracht me een Tribe van WaanZinnige Vrouwen. Een community van vrouwen die op een diepe, diepe laag met elkaar zijn verbonden. We kunnen letterlijk bouwen op én met elkaar. 

Het woord Priesters stuit nog vaak op weerstand in onze hedendaagse maatschappij terwijl het duizenden jaren geleden de normaalste zaak van de wereld was. Voor brood ging je naar de bakker, voor vlees naar de slager en voor raad ging je naar de Temel en bezocht je de priesters. Er is niets verhevens. Een Priesteres heeft niets met hyrarchie te maken. Een Priesters is verbonden met de natuur, de cyclus van het leven, dood en wedergeboorte. Ze kent de vrouwenmysteriën, de bloedmysteriën, de rite of passages van het leven. Ze kent de oude rituelen en weet hoe deze te vertalen naar het hier en nu. Ze is bedreven in één of meerdere healingstechnieken.

Hoewel ik ‘Healing’ op zich een moeilijk woord vind, heb ik geen beter alternatief. Ik ben geen Healer, want ik geloof niet dat er iets kapot is. Ik ben hier niet om iemand te genezen. Ik wandel echter alleen een stukje mee om de weg die verloren lijkt weer terug te vinden. Mensen zijn in staat zichzelf te herstellen, soms is er alleen iemand nodig die je ondersteunt tijdens dit proces.  Ik noem mijzelf een Priesteres. Een hedendaagse Priesters met beide benen in het hier en nu. In alle facetten van mijn werk zet ik mij in om vrouwen weer bewust te maken van hun wijze vrouwenlijf. Of dat nu is in de gesprekken die ik heb in de podcast DEAlogen, in de begeleiding van vrouwen in mijn praktijk, in de kruidenlessen die ik geef, tijdens de VrouwenCirkels die ik begeleid of tijdens  de Yoni bewustzijnsworkshops en Ceremonies… Het thema is voor mij altijd hetzelfde: Vrouwen die hun lichaam weer VOL-Ledig kunnen bewonen veranderen in Magische wezens.

 

Opleidingen, cursussen en teachings

Ik hecht niet veel waarde aan diploma’s of andere papieren. Veel waardevoller vind ik de verzameling kennis en ervaring. Hieronder wil ik jullie graag laten zien hoe mijn verzameling er tot nu toe uit ziet en wie of wat mij heeft geïnspireerd op mijn pad tot nu toe.

 

 • KUNSTACADEMIE – Avans Hogeschool 2001
 • VOEDSELBOSWACHTER – Brabantse mileufederatie 2018 
 • HERBORISTENOPLEIDING – De Sprenk 2019
 • FERMENTATIE WORKSHOPS – Dave Zwaartman &  Christian Weij 2019
 • ORTHOMOLECULAIR SPECIALIST DETOX – Anna Kruyswijk 2019
 • HORMOONTHERAPEUT – HCN Dr. Remko Kuijpers, Rinke Dijkinga, Anita Admiraal & Dr. Anne-Mieke Omtzigt 2020
 • NATUURVOEDINGSADVISEUR –  2020
 • BACH BLOESEMTHERAPIE –  2020
 • MEDISCHE BASISVAKKEN  – Conamore 2019 Joyce de Bruin 2020
 • PAD VAN MAANMAGIE – Maantijd – Karin Persons 2021
 • MASTERCLASS METABOOL SYNDROOM – Evert Berkelaar – 2021
 • WILDPLUKKEN – Marion de Kort 2021
 • CLINIC NEUROTRANSMITTERS – Jeroen de Haas 2022
 • ROUWVROUW, RITUELE STERVENSBEGELEIDING – Linda Wormhoudt 2022
 • RITE OF PASSAGE LEADERSHIP TRANINING – Arne Rubenstein 2022