Over mij

Al zolang ik me kan herinneren ben ik een meisje geweest die het liefst in de natuur was. Mijn familie zou me omschrijven als een creatief, nieuwsgierig en eigenwijze meisje dat altijd haar eigen weg ging. Als volwassen vrouw past deze omschrijving me nog steeds. Ik laat me in mijn leven leiden door mijn intuïtie en tomeloze enthousiasme. Dit resulteerde (even in sneltrein vaart…) in een opleiding tot illustrator aan de Kunstacademie van Den Bosch, een succesvolle carrière als freelance illustrator, het maken van avontuurlijke reizen samen met mijn man Rob waar ik ook nog eens drie fantastische zoons mee kreeg en uiteindelijke in mijn praktijk De Aardvrouw.

Op zoek naar alternatieven

(Preventieve) gezondheid, natuurlijke voeding en verantwoord omgaan met ons lichaam én onze aarde zijn al bijna mijn hele leven belangrijke punten geweest. Toen onze jongste zoon Polle in 2011 geboren werd kregen deze interesses een nieuwe laag. Polle was veel ziek en kwakkelde met zijn gezondheid. Altijd oorpijn, altijd snot, altijd hoesten, slecht slapen, slecht eten en veel huilen. Ik overdrijf niet als ik zeg dat ik regelmatig de wanhoop nabij was en de deur van de huisarts platliep. Wat had ik graag geweten wat ik nu weet. Wat had ik graag geweten dat er zoveel fijne natuurlijke middelen waren die hem verlichting zouden geven van zijn kwalen. Polle heeft mij het zetje gegeven om op zoek te gaan naar alternatieven. Na het verslinden van kruidenboeken en het volgen van cursussen ben ik in 2016 begonnen met de opleiding kruidengeneeskunde/herborist aan Kruidencentrum De Sprenk (afgestuurd in 2019), gevolgd door de opleiding HBO Medische basisvakken.

Verandering van leefstijl

Er ging een wereld voor ons open toen de kruidengeneeskunde om de hoek kwam kijken. Polle is nu bijna 8 jaar en 1 brok gezondheid. Door het gebruik van kruiden is onze leefstijl dusdanig verandert dat Polle niet alleen heerlijk in zijn vel zit maar dat ik door het gebruik van kruiden mijn cholesterol heb weten te verlagen naar gezonde waarde (ja, ik ben erfelijk belast met ongezond hoog cholesterol -baal…) en ben ik verlost van rosacea dat al jarenlang mijn gezicht rood deed kleuren.

Dit gun ik iedereen! En ik deel mijn kennis dan ook met passie tijdens de workshops die ik geef, tijdens 1 op 1 sessies met cliënten en als docente aan de herboristenopleiding van Kruidencentrum De Sprenk.

Persoonlijke interesse en ontwikkeling

Als professional vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Naast dat ik veel vakliteratuur lees volg ik regelmatig verdiepende cursussen en woon ik regelmatig lezingen bij. In 2019 volgde ik de cursus orthomoleculaire detox bij de Ortho Health Foundation om me te specialisaseren in het detoxen. Op mijn website vind je meer informatie over deze specialisatie. In 2020 begin ik met de opleiding tot hormoontherapeut om me verder te specialiseren. 

Mijn persoonlijke interesses liggen naast voeding en kruiden ook bij moestuinieren, permacultuur en oeroude tradities zoals je die vindt in Keltische jaarfeesten. Spiritualiteit is voor mij erg belangrijk. Ik probeer zo bewust mogelijk in het leven te staan en zoek daarbij de verbinding met andere. Ik volg cursussen om te leren over het ritme van de maan en de vrouwelijke cyclus en hoop hierin ooit een brug te slaan in mijn werk als herborist.