Over mij

Al zolang ik me kan herinneren ben ik iemand die het liefst in de natuur is. Familie en vrienden zouden me omschrijven als een creatief, nieuwsgierig en eigenwijze vrouw die altijd haar eigen weg gaat. Ik laat me in mijn leven leiden door mijn intuïtie en tomeloze nieuwsgierigheid. Deze weg heeft mij geleidt naar de geneeskracht van kruiden, planten en voeding en naar leven met het ritme van de natuur.

Op zoek naar alternatieven

(Preventieve) gezondheid, natuurlijke voeding en verantwoord omgaan met ons lichaam én onze aarde zijn al bijna mijn hele leven belangrijke punten geweest. Met de geboorte van mijn kinderen en daarmee de geboorte van de moeder in mij ging ik actief op zoek naar alternatieve, natuurlijke middelen die verlichting geven bij kleine ongemakken en middelen die onze gezondheid en ons immuunsysteem op een natuurlijke manier zouden ondersteunen.  Maar het smaakte naar meer en ik volgde mijn enthousiasme. Na het verslinden van kruidenboeken en het volgen van diverse cursussen ben ik in 2016 begonnen met de 3 jarige HBO opleiding kruidengeneeskunde/herborist aan Kruidencentrum De Sprenk (afgestuurd in 2019), gevolgd door de opleiding HBO Medische basisvakken, HBO natuurvoedingsadviseur, detox specialist en HBO hormoontherapeut (2021)

de aardvrouw

In mijn praktijk ontvang ik met veel liefde mensen die aan de slag willen met hun gezondheid en op zoek zijn naar een natuurlijke aanpak. De praktijk is een veilige plek waar er echt tijd wordt genomen om te luisteren en  waar klachten serieus worden genomen. In de loop der tijd ben ik me meer en meer gaan specialiseren in het begeleiden van vrouwen. Mijn werkwijze is holistisch. Dat wil zeggen dat ik naar jou als compleet mens kijk en niet alleen naar je klacht. Ik ben nieuwsgierig naar de reden waarom je klachten ervaart, waarom is deze klacht of ziekte bij jou ontstaan? We gaan op zoek naar de wortel van de oorzaak om vanuit daar aan de oplossing te werken. Ik combineer mijn kruidenkennis en kennis over natuurvoeding met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Ik begeleid je graag op weg naar gezonder in je vel.

Als therapeut is het niet aan mij om een diagnose te stellen, ik ben immers geen arts. Diagnostische onderzoeken zoals bloed- en urineonderzoek worden dan ook niet via de praktijk aangevraagd. Wanneer het mij als therapeut zinvol lijkt om verder onderzoek te doen schrijf ik een aanbeveling voor onderzoek die je kunt overleggen met je huisarts of behandelend arts. Dit scheelt voor mijn cliënten veel extra kosten.    

 

Persoonlijke interesse en ontwikkeling

Als professional vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Naast dat ik veel vakliteratuur lees volg ik regelmatig verdiepende cursussen en woon ik regelmatig lezingen bij. Intervisies met collega’s en bijscholingen zijn verplicht vanuit de beroepsvereniging en ervaar ik als zeer waardevol.

Mijn persoonlijke interesses liggen naast voeding en kruiden ook bij moestuinieren, permacultuur en oeroude tradities zoals je die vindt in Keltische jaarfeesten. Spiritualiteit is voor mij erg belangrijk. Ik probeer zo bewust mogelijk in het leven te staan en zoek daarbij de verbinding met andere. Bij Maantijd volgde ik het Pad van de Priesteres. Een mysterieus en magische reis volgde. Door diepe lagen van mijzelf, door alle facetten van vrouwelijke energie en door eeuwenoude kennis van rituelen, tempels en godinnen. Het bracht me een diepe verbinding met mijzelf en vrouwelijke tradities. Als vanzelfsprekend neem ik deze wijsheid mee in mijn werk als therapeut.

 

Opleidingen, cursussen en teachings

Ik hecht niet veel waarde aan diploma’s of andere papieren. Veel waardevoller vind ik de verzameling kennis en ervaring. Hieronder wil ik jullie graag laten zien hoe mijn verzamleing er tot nu toe uit ziet en wie of wat mij heeft geïnspireerd op mijn pad tot nu toe. 

 

 • KUNSTACADEMIE – Avans Hogeschool 2001
 • VOEDSELBOSWACHTER – Brabantse mileufederatie 2018 
 • HERBORISTENOPLEIDING – De Sprenk 2019
 • FERMENTATIE WORKSHOPS – Dave Zwaartman &  Christian Weij 2019
 • ORTHOMOLECULAIR SPECIALIST DETOX – Anna Kruyswijk 2019
 • HORMOONTHERAPEUT – HCN Dr. Remko Kuijpers, Rinke Dijkinga, Anita Admiraal & Dr. Anne-Mieke Omtzigt 2020
 • NATUURVOEDINGSADVISEUR –  2020
 • BACH BLOESEMTHERAPIE –  2020
 • MEDISCHE BASISVAKKEN  – Conamore 2019 Joyce de Bruin 2020
 • PAD VAN MAANMAGIE – Maantijd – Karin Persons 2021
 • MASTERCLASS METABOOL SYNDROOM – Evert Berkelaar – 2021
 • WILDPLUKKEN – Marion de Kort 2021
 • CLINIC NEUROTRANSMITTERS – Jeroen de Haas 2022
 • ROUWVROUW, RITUELE STERVENSBEGELEIDING – Linda Wormhoudt 2022
 • RITE OF PASSAGE LEADERSHIP TRANINING – Arne Rubenstein 2022