Over mij

Al zolang ik me kan herinneren ben ik iemand die het liefst in de natuur is. Familie en vrienden zouden me omschrijven als een creatief, nieuwsgierig en eigenwijze vrouw die altijd haar eigen weg gaat. Ik laat me in mijn leven leiden door mijn intuïtie en tomeloze nieuwsgierigheid. Deze weg heeft mij geleidt naar de geneeskracht van kruiden, planten en voeding en naar leven met het ritme van de natuur.

Op zoek naar alternatieven

(Preventieve) gezondheid, natuurlijke voeding en verantwoord omgaan met ons lichaam én onze aarde zijn al bijna mijn hele leven belangrijke punten geweest. Met de geboorte van mijn kinderen en daarmee de geboorte van de moeder in mij ging ik actief op zoek naar alternatieve, natuurlijke middelen die verlichting geven bij kleine ongemakken en middelen die onze gezondheid en ons immuunsysteem op een natuurlijke manier zouden ondersteunen.  Maar het smaakte naar meer en ik volgde mijn enthousiasme. Na het verslinden van kruidenboeken en het volgen van diverse cursussen ben ik in 2016 begonnen met de 3 jarige HBO opleiding kruidengeneeskunde/herborist aan Kruidencentrum De Sprenk (afgestuurd in 2019), gevolgd door de opleiding HBO Medische basisvakken, HBO natuurvoedingsadviseur en detox specialist.

de aardvrouw

 

Inmiddels al ruim 4 jaar intensief bezig met kruiden en met gezonde voeding, heb ik uiteindelijk in 2020 mijn praktijk De Aardvrouw officieel geopend. Tijdens mijn studie heb ik veel therapeutische ervaring opgedaan met het geven van persoonlijk advies bij zeer uiteenlopende lichamelijke klachten. In mijn praktijk ontvang ik met veel liefde mensen die aan de slag willen met hun gezondheid en op zoek zijn naar een natuurlijke aanpak. De praktijk is een veilige plek waar er echt tijd wordt genomen om te luisteren en  waar klachten serieus worden genomen. Mijn werkwijze is holistisch. Dat wil zeggen dat ik naar jou als compleet mens kijk en niet alleen naar je klacht. Ik combineer mijn kruidenkennis en kennis over natuurvoeding met de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Indien nodig wordt er aanvullend diagnostiek onderzoek aangevraagd zoals darmflora/microbioomonderzoek of ander laboratoriumonderzoek zoals bloed, urine en DNA-onderzoek. Ik begeleid je graag op weg naar gezonder in je vel,   

 

Persoonlijke interesse en ontwikkeling

Als professional vind ik het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen. Naast dat ik veel vakliteratuur lees volg ik regelmatig verdiepende cursussen en woon ik regelmatig lezingen bij. Intervisies met collega’s en bijscholingen zijn verplicht vanuit de beroepsvereniging en ervaar ik als zeer waardevol.  In 2019 volgde ik de cursus orthomoleculaire detox bij de Ortho Health Foundation om me te specialisaseren in het detoxen. Op mijn website vind je meer informatie over deze specialisatie. In 2020 begin ik met de opleiding tot hormoontherapeut om me verder te specialiseren. 

Mijn persoonlijke interesses liggen naast voeding en kruiden ook bij moestuinieren, permacultuur en oeroude tradities zoals je die vindt in Keltische jaarfeesten. Spiritualiteit is voor mij erg belangrijk. Ik probeer zo bewust mogelijk in het leven te staan en zoek daarbij de verbinding met andere. Ik volg een opleiding om te leren over het ritme van de maan en de vrouwelijke cyclus en hoop hierin ooit een brug te slaan in mijn werk als therapeut.