De aardvrouw

De praktijk van De Aardvrouw is een plek waar je deskundig advies en begeleiding ontvangt op weg naar natuurlijke gezondheid. Kruidengeneeskunde, natuurvoeding, gezonde leefstijl, leven met het ritme van de natuur, en nog zoveel meer komt hier samen. De praktijk van De Aardvrouw is gespecialiseerd in de behandeling van vrouwen. Kim Bell heeft zich als therapeut de afgelopen jaren verdiept in het hormoonstelsel en vrouwengezondheid. In haar behandeltrajecten combineert ze de laatste wetenschappelijke inzichten met oer-oude vrouwenwijsheid. Ze brengt vrouwen weer in contact met hun wijze lijf. Met de zachte kracht van kruiden, voeding en eventuele orthomoleculaire suppletie begeleidt ze vrouwen op hun reis naar een gezond en energiek leven. Door een holistische kijk wordt niet alleen gekeken naar het fysieke welzijn, maar neemt Kim ook het emotionele welzijn, het spirituele welzijn en de ziel mee in het persoonlijke plan wat ze zorgvuldig schrijft voor haar cliënten.

Leefstijlgeneeskunde

Je vindt bij De Aardvrouw geen zogenaamde Quick fix. Een Quick fix leidt je namelijk niet naar een duurzame oplossing voor jouw klacht. Jouw klacht is ook niet in 1 dag ontstaan, maar is een gevolg vaak van jarenlang genoegen nemen van vage klachten en het negeren van subtiele fluisteringen van jouw lichaam. Totdat het lichaam schreeuwt om hulp. Ik begeleid je op weg naar een leefstijl die bij je past. Ik help je met het vinden van nieuwe, gezonde gewoontes. Ik reik je handvaten die je nodig hebt om jouw doel te bereiken. Ondersteunt met gezonde, passende voeding, kruiden en eventueel suppletie ga jij aan de slag om volledig aanwezig te kunnen zijn in je lichaam en bezielt je leven kan leven..

Kruidengeneeskunde

De moderne fytotherapie en de moderne geneeskunde komen voort uit de volksgeneeskunde. Vergaarde kennis over heilzame kruiden en planten werd van generatie op generatie doorgegeven. De moderne wetenschap onderzoekt en verklaart de werkzaamheid van geneeskrachtige planten.Werkzame planteninhoudstoffen werden in kaart gebracht en oude gebruiken konden worden verklaardIn de praktijk van de Aardvrouw komt deze kennis samen. . Kruidengeneeskunde is de (stevige) basis van de reguliere geneeskunde. Omdat planten niet te patenteren zijn, zijn er geen miljoenen mee te verdienen door de farmaceutische industrie en wordt er in verhouding veel minder wetenschappelijk onderzoek na gedaan. Maar dat betekent niet dat er géén wetenschappelijk onderzoek naar wordt gedaan! In tegendeel! Wie goed zoekt in archieven van universiteiten over de hele wereld komt zelfs zeer goed uitgevoerde onderzoeken (met meta-analyse) tegen. In vakliteratuur worden deze regelmatig gepubliceerd. Tijdens de driejarige opleiding die ik heb gevolgd werden deze onderzoeken besproken en ook na het afstuderen volg ik als natuurgeneeskundig therapeut de nieuwste ontwikkelingen op de voet.

Natuurvoeding

Natuurvoeding is voeding dat met respect voor de natuur wordt geproduceerd. Voeding die zeer rijk rijk is aan vitamine en mineralen en fytonutriënten. Natuurvoeding is puur en zo min mogelijk of liever helemaal niet bewerkt. Vers eten, het liefst uit de regio en passend bij het seizoen.

De basis van een goede gezondheid is gezonde voeding en een gezonde leefstijl. Het mag duidelijk zijn dat fabrieksvoedsel, kant-en-klaarvoedsel, fastfood, etc voor niemand goed is. Toch zien we dat dit eetpatroon bij een heel groot deel van de wereldbevolking als normaal wordt gezien. Veel ziektes die we nu kennen onder de naam welvaartsziekte vinden hun oorsprong vaak in een ongezonde eet- en leefstijl. Gelukkig komt er nu ook vanuit de reguliere gezondheidszorg steeds meer aandacht voor gezonde voeding en een gezonde leefstijl, vinden er daardoor steeds meer mensen hun weg naar een complementaire hulpverlener voor begeleiding op het gebied van gezonde voeding en worden er onwijs mooie resultaten behaald. Mensen zitten beter in hun vel, voelen zich gezonder en hebben meer energie, hebben minder klachten en soms kunnen medicijnen worden verlaagd of zijn ze zelfs helemaal niet meer nodig.

2300 jaar geleden zei Hippocrates het al: “Laat voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding”.

Priesteres

In 2019 liep ik een 19-Manen-lang spiritueel inwijdingspad . Dit pad bracht me naar ongekende diepte én hoogte in mezelf, verbonden met vrouwenmysteriën van toen én nu. Maar dat bracht het me niet alleen. Dit pad, Het pad van MaanMagie, bracht me een Tribe van WaanZinnige Vrouwen. Een community van vrouwen die op een diepe, diepe laag met elkaar zijn verbonden. We kunnen letterlijk bouwen op én met elkaar. 

Het woord Priesters stuit nog vaak op weerstand in onze hedendaagse maatschappij terwijl het duizenden jaren geleden de normaalste zaak van de wereld was. Voor brood ging je naar de bakker, voor vlees naar de slager en voor raad ging je naar de Temel en bezocht je de priesters. Er is niets verhevens. Een Priesteres heeft niets met hyrarchie te maken. Een Priesters is verbonden met de natuur, de cyclus van het leven, dood en wedergeboorte. Ze kent de vrouwenmysteriën, de bloedmysteriën, de rite of passages van het leven. Ze kent de oude rituelen en weet hoe deze te vertalen naar het hier en nu. Ze is bedreven in één of meerdere healingstechnieken.

Hoewel ik ‘Healing’ op zich een moeilijk woord vind, heb ik geen beter alternatief. Ik ben geen Healer, want ik geloof niet dat er iets kapot is. Ik ben hier niet om iemand te genezen. Ik wandel echter alleen een stukje mee om de weg die verloren lijkt weer terug te vinden. Mensen zijn in staat zichzelf te herstellen, soms is er alleen iemand nodig die je ondersteunt tijdens dit proces.  Ik noem mijzelf een Priesteres. Een hedendaagse Priesters met beide benen in het hier en nu. In alle facetten van mijn werk zet ik mij in om vrouwen weer bewust te maken van hun wijze vrouwenlijf. Of dat nu is in de gesprekken die ik heb in de podcast DEAlogen, in de begeleiding van vrouwen in mijn praktijk, in de kruidenlessen die ik geef, tijdens de VrouwenCirkels die ik begeleid of tijdens  de Yoni bewustzijnsworkshops en Ceremonies… Het thema is voor mij altijd hetzelfde: Vrouwen die hun lichaam weer VOL-Ledig kunnen bewonen veranderen in Magische wezens.

De Baarmoeder is een meer dan krachtige plek. Iedere vrouw heeft toegang tot deze plek, ook als de baarmoeder fysiek niet meer aanwezig is. De baarmoeder is het centrum van scheppende energie, creatiekracht, levenskracht, sensualiteit en seksualiteit. Vrouwen die volledig aanwezig zijn in hun bekken hebben toegang tot al deze krachten. Door duizenden jaren van patriarchaat zijn vrouwen afgesneden van hun bron, hun bekken. De gevolgen zijn groot. Vrouwen lijden massaal aan fysieke (vaak hormonale) klachten en emotionele uitputting die het gevolg zijn van een verstoord contact met hun Yoni, Baarmoeder en bekken. Er komt gelukkig steeds meer bewustzijn op de schade die het patriarchaat heeft veroorzaakt in het leven van de vrouw.

YoniStomen is een belangrijk gebruik (én één van mijn lievelingsTools!) om de vrouw weer in contact te brengen met haar baarmoeder. Een eeuwenoud en zacht gebruik met een zeer krachtige uitwerking. Ik geef regelmatig Yoni Stoom Ceremonies waar je in een veilige setting en liefdevolle bedding de kracht van de kruidenstoom kunt ervaren. Klik hier voor alle geplande Cirkels. 

 

Je bent meer dan welkom

Je wilt serieus aan de slag met je gezondheid. Dan ben je bij De Aardvrouw aan het goede adres. Tijdens je eerste afspraak nemen we ruim de tijd om je situatie te bespreken. Mijn werkwijze is holistisch. Dat wil zeggen dat ik naar jou als compleet mens kijk en niet alleen naar je klacht. Onder het kopje werkwijze lees je hier meer over.