Kruiden en mensen zijn diep verbonden. Kruiden en wilde planten hebben een bijzondere voedingswaarde en zijn onmisbaar in een gezond eetpatroon. Daarnaast hebben ze een geneeskrachtige werking en inspireren ze tot op de dag van vandaag de farmaceutische industrie. Kruiden werden en worden, ook gebruikt om hun energetische werking. Deze vorm wordt KruidenMagie genoemd. Deze drie verschillende aspecten van de kruiden heb ik de afgelopen 10 jaar bestudeerd en eigen gemaakt.

Afgelopen leeuwenpoort is er een diep verlangen in mij geraakt waar ik aankomend jaar ruimte voor wil maken en vorm aan wil geven. Het is een verlangen dat twee grote liefdes met elkaar zal verbinden: De liefde voor Kruiden en de liefde voor Kunst.

Er is namelijk nog een vorm van werken met Kruiden. Deze vorm is meer spiritueel en lijkt op de energetische/magische kant van werken met Kruiden. Ik zie voor me hoe ik het verhaal van de kruiden vormgeef in creaties met allerlei materialen, zodat ik het kan delen met de rest van de wereld. Deze kant is niet nieuw voor mij, maar wil wel meer tot expressie komen. En daar is ruimte en tijd voor nodig. Het vergt afstemming en commitment. En die belofte, dat commitment heb ik gegeven voor 1 jaar en 1 dag vanaf afgelopen leeuwenpoort.

Dat betekent concreet dat ik ruimte dien te maken in mijn agenda. Tot aan de leeuwenpoort van 2024 zal ik daarom geen nieuwe cliënten aannemen. Dit besluit geeft mij voldoende ruimte om te gaan creëren wat er gecreëerd wil worden. Ik blijf lesgeven bij zowel De Sprenk als Hormoon Community Nederland en ook mijn eigen trainingen (De KruidenVrouw én Cirkel van KruidenMagie) blijven doorgaan zoals ze dat nu ook doen. 

Ben je mijn getuigen tijdens deze reis?